Sähkösopimus

Muista siirtää sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseesi. Tai jos sinulla ei ole aiempaa sähkösopimusta, tee sopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Sähkön kilpailuttaminen kannattaa tarkistaa samassa yhteydessä. Lisätietoa sähkön hinnasta saat mm. www.sahkonhinta.fi

Muuttoilmoitus

Tee muuttoilmoitus ajoissa väestörekisteriin. Verkossa voit tehdä ilmoituksen postin sivuilla, josta tiedot välittyvät väestörekisteriin.
www.posti.fi/muuttaminen

Postin kääntö uuteen osoitteeseen

Kaikki yritykset eivät päivitä tilaus- ja laskutustietojaan väestörekisterin kautta. Kääntämällä postin määräajaksi varmistut, että kaikki sinua tavoittelevat saavat toimitettua postinsa perille. Lisätietoja saat postin sivuilta. Kääntö on muuttajalle määräajaksi maksuton.

Muuttoilmoitus isännöitsijälle

Muista ilmoittaa sekä uudelle että vanhalle isännöitsijälle muutostasi. Muuttoilmoituksen täytät kätevimmin yleensä netissä.

Liittymäsopimukset

Solmi tarvittavat liittymäsopimukset ja irtisano vanhat liittymät. Tällaisia sopimuksia ovat mm. puhelin ja laajakaista.

Koti- ja irtaimistovakuutus

Tarkista kotivakuutuksesi aina muuton yhteydessä. Asunnon sijainti, koko ja kunto vaikuttavat kotivakuutuksen hinnoitteluun. Elämäntilanteen muutoksen myötä vakuutusturva kannattaa pitää ajan tasalla. Myös vakuutuksen kilpailutus on helpointa suorittaa samalla.

Muuttojärjestelyt

Varsinaiseen muuttoon kannattaa varata riittävästi aikaa ja apumiehiä. Hyvin suunniteltu muutto on jo puoliksi tehty. Pakkausten, kuljetusten ja tavaran siirtoon kannattaa paneutua ajoissa. Tarjolla on myös useita muuttopalveluja myyviä yrityksiä.

Sähkö- ja vesiverkostotyöt

Sähkötöitä saa tehdä vain urakointiluvan omaavat ammattilaiset. Sähkötöiksi luetaan kaikki asennukset, pois lukien valmiiseen pistorasiaan valmiilla liitoskappaleella liitettävät koneet, laitteet ja valaisimet. Esimerkiksi sokeripalalla liitettävän kattokruunun kytkennän tulee olla hyväksytyn, vastuuvakuutuksen omaavan urakoitsijan tekemä. Lisätietoja sähköturvallisuudesta ja määräyksistä saat Tukesin sivuilta
www.tukes.fi

Vesiverkostoon liitettävistä koneista saa kytkeä astian- ja pyykinpesukoneen, kun koneet ovat suljettavan hanan takana. Kaikkiin muihin vesiverkostoihin tehtäviin muutoksiin ja liitoksiin tarvitaan alan ammattilainen, vastuuvakuutuksineen.

Tarkempia ohjeita saat tarvittaessa oman yhtiösi isännöijältä. Toivomme sinulle sujuvaa muuttoa ja toivotamme onnea uuteen kotiin.