Vuokrasuhteesi päättyy

Tee loppusiivous

Ennen poismuuttamistasi, asunto on siivottava seuraavaa asukasta varten. Seuraavan asukkaan on
mukavampi muuttaa asuntoon, kun siivous on tehty kunnolla.

Loppusiivouksessa tehtävää:

  • Imuroi ja pyyhi lattiat.
  • Pyyhi pinnat sekä kaappien ovet ja sisustat.
  • Sulata ja pese jääkaappi ja pakastin.
  • Pese liesi ja uuni.
  • Vedä uuni pois paikaltaan ja imuroi uunin takaa.
  • Pese ikkunat.
  • Puhdista ilmanvaihtoventtiilit.
  • Siivoa kylpyhuone ja puhdista lattiakaivo.
  • Pese wc-pönttö ja lavuaari.
  • Jos käytössäsi on ollut erillinen varastokoppi, tyhjennäthän myös sen muuttaessasi.

Ilmoita meille, kun asunto on valmis loppukatselmusta varten ja jätä asunnon avaimet asunnon keittiön pöydälle.

Asunnon loppukatselmus

 Loppusiivouksen jälkeen vuokra-asunnossasi tehdään loppukatselmus. Siinä kirjataan ylös, millaisia muutoksia asunnossa on vuokrasuhteen aikana tapahtunut.
Vuokranantaja voi loppukatselmuksen yhteydessä huomauttaa, jos asunnossa on tarvetta perusteellisemmalle siivoukselle. Vuokralaiselle annetaan mahdollisuus käydä siivoamassa asunto uudelleen itse.
Jos vuokralaisella ei ole mahdollista käydä asuntoa siivoamassa, tilataan siivous kiinteistönhoito firmalta. Tässä tapauksessa siivouksesta aiheutunut lasku laskutetaan vuokralaiselta.

 Jos asunnossa on vesimittarit, luetaan ne myös samalla asunnon tarkastuksen yhteydessä. Vedestä tehdään ns. loppulasku, joka toimitetaan postitse vuokralaiselle. Jos vesilasku on hyvitystä, palautamme summan ilmoittamallesi tilille.

Muuttaessasi pois, tulee kaikki asunnon avaimet palauttaa, jotka vuokralainen on muuttaessa kuitannut nimiinsä. Jos avaimia on hukkunut, joudutaan asunnon lukko sarjoittamaan, josta kustannus kuuluu vuokralaiselle

Vuokravakuuden palautus

Vuokravakuus on enintään kolmen kuukauden vuokran suuruinen summa, jonka vuokralainen maksaa vuokranantajalle vuokrasuhteen alussa. Vakuus maksetaan esimerkiksi talletustilille.
Vuokranantaja kattaa vakuudella mahdolliset maksamattomat vuokrat sekä esimerkiksi kaikki korjaus- tai kustannukset, jotka syntyvät, jos asuntoa ei ole hoidettu huolellisesti. Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja voi myös pidättää vakuusmaksusta siivouskuluja vastaavan summan, jos asuntoa ei ole siivottu riittävän perusteellisesti.
Vakuus palautetaan vuokralaiselle vuokrasuhteen lopuksi, jos vuokranmaksussa ei ole ollut ongelmia, avaimet on palautettu ja asuntoa on hoidettu hyvin.

Ilmoitettavia asioita
Kun olet muuttamassa asunnosta pois, ilmoitathan isännöintifirmalle uuden osoitteesi ja tilinumeron vuokravakuuden palautusta varten. Lisätietoa saa AK-Isännöinnin toimistolta.